8 tipů – svatební dary pro novomanžele

Svatební dar

Svatba je významným okamžikem v životě každého člověka. Aby tato slavnostní chvíle byla ještě krásnější a nezapomenutelná, patří k ní i nejbližší přátelé, rodina a také i svatební dary. Ty mohou být různého druhu, v různé cenové kategorii, ale mají jeden společný cíl – vyjádřit lásku, podporu a symboliku svatebního dne.

I když je důležitost svatebních darů v dnešní době pomíjivá, mohou novomanžele potěšit a inspirovat. . Svatební dary mohou mít různé významy a různé účely, ale vždy vyjadřují podporu a lásku k novomanželům.

Historie svatebních darů sahá až do antického Řecka, kde byly dary považovány za základ společenského závazku. Na počátku byly dary většinou finančního charakteru a byly poskytovány na podporu novomanželů v novém životě. Později se však stal trendem věnovat praktické dary, jako jsou nádobí, postelové prádlo nebo kuchyňské spotřebiče. V dnešní době se tento trend však opět obrací.

Svatební dary

1.tip: Peníze

První příčku si mezi nejlepšími svatebními dary drží již mnoho let klasická obálka s penězi. Většina zamilovaných párů je vítají s nadšením. Svatební hosté zrovna tak. Peníze totiž patří k ideálním svatebním darům – dají se sehnat na poslední chvíli a jediné nad čím si musíte lámat hlavu je částka, kterou vložíte do obálky. Novomanželé s takovým darem mohou pak sami naložit jak uznají za vhodné. Pokud vám obyčejná obálka s penězi nepřijde dostatečně zajímavá, tak věřte, že i peníze na svatbu se dají darovat originálně. Stačí k tomu trochu brouzdání po internetu a kreativního ducha.

2.tip: Společný zážitek

Dalším velmi oblíbeným dárkem ke svatbě, který se také vleze do obálky je poukaz na společný zážitek pro novomanžele. Může se jednat o romantiku v podobě víkendového wellness, svatební noc v luxusním apartmánu a nebo poukaz na zážitkovou večeři. Jestli znáte pár opravdu dobře a víte, že by ocenili naopak něco odvážnějšího, tak můžete sáhnout po pořádném adrenalinu. Třeba takový let balónem či skok z letadla udělá radost všem dobrodruhům. Zážitek je opět vhodným svatebním dárkem pro všechny opozdilce.

3.tip: Svatební fotobudku

Svatební fotobudka je také skvělým způsobem, jak umožnit hostům zapojit se do svatební zábavy. Je to skvělý způsob, jak si hosté mohou užít svatbu a tvořit si vzpomínky na celou noc. Navíc, fotobudka nabízí i možnost, aby se hosté vzájemně poznali při fotografování a navázali nové přátelství. Svatební fotobudku můžete pronajmout zde.

4.tip: Skleničky s datem svatby

Z praktických dárků do domácnosti ocení určitě dárkové balení skleniček na víno / šampaňské / whisky s datem svatby a jmény novomanželů. Případně můžete na sklo nechat vygravírovat vtipný citát o manželském životě. Při každém večerním popíjení si na vás oba rádi vzpomenou.

5.tip: Luxusní povlečení

S luxusním ložním prádlem jako praktickým svatebním dárkem určitě také nesáhnete vedle. Nedívejte se při jeho výběru jen na cenu, ale hlavně na materiál. Vyhněte se polyesteru a zaměřte se na 100% bavlnu, satén a nebo damašek. Darovat pohodlný spánek je k nezaplacení.

6.tip: Piknikový koš

Kvalitně strávený čas ve dvou strávený někde v přírodě. Kdo by odolal? Všem milovníkům přírodních scenérií vykouzlíte úsměv na tváři klasickým proutěným košem na piknik. Vybrat ho můžete ve variantě pro dvě či více osob. Posedět tak novomanželé mohou buď v klidu jen ve dvou, s přáteli a nebo za čas taky s rozrůstající se rodinou.

7.tip: Vtipný svatební dar

Víte, že mají novomanželé dobrý smysl pro humor? V takovém případě neváhejte sáhnout po vtipném svatebním daru. A to třeba v podobě kýčovitého obrazu, porcelánových postaviček a nebo triček s vtipným potiskem. Tady platí pravidlo – čím šílenější, tím lepší.

8.tip: Svatební video přání

Symbolickým svatebním darem může být video přání, kde novomanželům popřejete všechno nejlepší do společného života. Pokud dokážete k videu přemluvit více lidí z rodiny a přátel, tak vznikne velmi originální svatební dárek. Video můžete navíc obohatit o fotky z dětství obou novomanželů a pustit jej v průběhu svatebního dne. Nad takovým přáním se určitě rádi pobaví i všichni svatebčané.

Další články